TEORIE - káva, historie, technika

7 kurzů 114 slajdů (1 slajd = 10 vteřin)

Povídání o kávě - úvod

Povídání o kávě - úvod

Káva jako surovina. Kladete důraz na výběr kávy? Káva je ovoce a jako k ovoci se k ní můžeme i chovat při výběru pro náš provoz. Čerstvost, kvalita, certifikace, původ. To vše můžeme zjistit o kávě na naší provozovně.

Povídání o kávě - původ kávy

Povídání o kávě - původ kávy

Země pěstování - napoví nám jak bude naše káva chutnat? Je možné zobecnit chuťový profil pro danou zemi?

Povídání o kávě - výběr kávy

Povídání o kávě - výběr kávy

Navštívili jste již Vašeho pražiče? Znáte jeho filozofii? Je schopen Vám o kávě popovídat její příběh, původ, metodu zpracování a doporučený způsob přípravy? Je možné již ze zrnek poznat kvalitu kávy? Vybíráte surovinu pro Vaše klienty a bude to Vaše vizitka.

Povídání o kávě - obal kávy

Povídání o kávě - obal kávy

Najdeme na obalu datum pražení? Opravdu je káva sbírána speciálně a pražena dle prastarých receptur? Co vlastně vše můžeme na obalu najít.

Povídání o kávě - chuťový profil

Povídání o kávě - chuťový profil

Co je to cupping? Jak je možné hodnotit chuťový profil. Připravte si kávu tak, jak ji budete servírovat klientům.

Cupping

Cupping

Můžeme cupping využít pro výběr kávy? Základní prvky, které můžete využít u Vás v provozovně. Připravte se na cupping. Máte potřebné příslušenství? Do čeho budete zaznamenávat své poznatky?

Aroma a vůně suroviny a připravené kávy. Chuť. Dochuť. To vše můžeme hodnotit. Srkání je normální. Vyberte si kávu co Vám chutná.

Pražení

Pražení

Bavíte se s pražičem o Vaší kávě? Je pro Vás důležitý styl pražení?

Fluid bed roasting. Pražící profil pro každou kávu. Preferujete light roast nebo tmavé pražení?