PRAXE - nápoje na bázi espressa, šlehání mléka, servírování

10 kurzů 144 slajdů (1 slajd = 10 vteřin)

Italský standard - úvod

Italský standard - úvod

Espresso a Cappuccino - nejčastěji objednávané nápoje. A stejně se stává, že dostáváme rozdílné nápoje :)

Italský standard - pojmologie

Italský standard - pojmologie

Espresso je malá káva. Lungo je nastavené espresso horkou vodou.

Italský standard - kávové příslušenství

Italský standard - kávové příslušenství

Knock-out box, pěchovací stanice, utěrky a štěteček, tamper, konvičky na šlehání mléka, teploměr

Italský standard - mletí

Italský standard - mletí

Mlýnek je velmi důležitý. Víte, že mlýnek nastavujete Vy jako baristi? A několikrát za den? Používáte freshový mlýnek? Jaké parametry při nastavování zvažujeme?

Italský standard - rozprostření, tempování

Italský standard - rozprostření, tempování

Pomletí, distribuce a utlačení kávy. Pěchujeme výraznou silou (20kg). 

Italský standard - kávový puk

Italský standard - kávový puk

Co s kávovým pukem? Necháváme v páce, nebo vždy kávový puk vyklepneme? 

Italský standard - šálky

Italský standard - šálky

Nahřívací plocha kávovaru - využívejte ji, šálky by měly být nahřáté. Teplota hraje roli. A šálky dnem vzhůru nebo ne?

Italský standard - espresso

Italský standard - espresso

Espresso je malá káva. Máte páku vždy nahřátou a čistíte ji? Používáte tamper? Proplach hlavy - je nutný? Jak dlouho trvá extrakce? Je přítomna crema? A co chuť?

Italský standard - cappuccino

Italský standard - cappuccino

Cappuccino má svůj standard. Základem je správně připravené espresso. Mléčnou mikropěnu šleháme z kvalitního vychlazeného mléka. Teplota je důležitá. Výsledek je skvělý!

Italský standard - šlehání mléka

Italský standard - šlehání mléka

Kvalitní surovina, technologie, příslušenství a naše ruce. Nic více, nic méně nepotřebujeme. Do nerezové konvičky nalejeme vychlazené mléko po zobáček. Umístíme trysku a šleháme na potřebnou teplotu. Jak jednoduché! A žádný sněhulák na trysce :)